YOGA Totally restore & release

 

Varmt välkommen till en underbar yogaworkshop där du får landa i total avslappning och återhämtad inre kraft.  Välj vilket tillfälle som passar dig bäst.

Du kommer att få börja med ett kortare men kraftfullt och terapeutiskt yogapass utifrån medicinsk yoga, en längre meditation för hjärnans återhämtning, fokus och de-stress. Därefter följer ett Gongbad för total återhämtning där varenda cell inom dig får tillåtelse att släppa taget och återfå din energibalans. Ta med dig nära och kära, arbetskramrater mm för ett par timmar av total återhämtning för din hjärna och kropp. Där stress, att göra-listor och måsten får släppa taget och du fullständigt får landa tillbaka och ladda om dig själv

 

 

Söndagen    1/12 kl 17.00 - 19.00

Starta december månad med fullständig energiladdning och avslappning.

 

Fredagen   13/12 kl 17.00 - 19.00.  

Använda gärna som en härlig afterwork och ta med arbetskamrater för en välbehövlig vila.

 

Plats: Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 a Vetlanda. Mattor, kuddar mm finns på plats. Ha gärna mjuka varma sköna kläder. Kom gärna några minuter innan så du har möjlighet att landa och komma på plats. Dörren låses vid utsatt tid för passet.

 

Investering: 250:- för ett tillfälle.

Lite te mm finns på plats så du kan mysa en stund på mattan innan/efter passet.

 

Du bokar workshopen ” Totally restore & release” via bokningslänken (boka-direk) som  finns på hemsidan www.yogamedhjartat.se

 

 Varmt välkommen, Åsa    Yoga med hjärtat

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

UNDERBAR YOGA-WORKSHOP FÖR SELFOMPASSION/ SJÄLVMEDKÄNSLA!

 

                                 

 

 

Varmt välkommen till en underbar workshop

för medvetenhet och ökad självmedkänsla,

för ett stilla sinne och mjukare hjärta!

 - Till ett hjärta där du själv får plats!

 

Har du upptäckt att du kan ha en stark självkritisk röst, höga inre krav som kommer sig av allt för höga ribbor som du bygger att du bör nå upp till? 

Skam, stress och självförakt växer. Landa i upplevelsen av ett mjukare hjärta. Stillhetsom sprider sig ikropp, själv och sinne. Vägen från den självkritiskarösten går via ... SJÄLVMEDKÄNSLA. Kanske har du hört taals om det, kanske inte!

 

I den här workshopen kommer du få kännedom om vad självmedkänsla är och hur du kan stärka den. Du kommer att få öva på att känna självmedkänsla genom yoga och guidade meditationer som boostar din självmedkänsla. 

I nyare studier har man kommit fram till att  det är just självmedkänslan och inte självkänslan som är det viktigaste när det handlar om att må gott inombords.

Detta är en stund för dig, en gåva till dig själv och kanske en vän! Inga förkunskaper krävs.  

 

Datum och tid:  ingen inplanaerad just nu.

 Te och frukt finns på plats.

Plats Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 A 574 32 Vetlanda. En trappa ned i lokalen. Kom helst 10 min innan start då dörren låses när passet börjar. Träning sker under eget ansvar.                                                

Anmäl snarast då det endast finns 17 platser per tillfälle, så först till kvarn!  

Ullmattor, filtar och kuddar finns i lokalen. Mjuka kläder. Inga förkunskaper krävs!         

Anmälan till workshop och ev frågor till: yogamedhjartat@telia.com.     

                                              

Investering: 400 :- per person. Swish nr:1231131499 alt Bankgiro: 829-8820. 

 

Varmt välkommen!    

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

YOGAWORKSHOP- FEMININ KRAFT

 

Varmt välkommen till denna magiska yogaworkshop som öppnar Dig för din inre feminina kraft och energi- för din inre puls, din flow, för ditt ankare,  din livsbejakande skapande energi, för din plats och ditt alldeles egna magiska space. LÅT DIG BLOMSTRA!!   

                                        

ENERGI är grejen!

Varför - jo,  därför att vi i dagens samhälle har tappat balansen mellan det feminina och det maskulina. Vi består alla, män och kvinnor, av både feminin och maskulin energi men i olika mängder. Men arbetsliv, skola och världen genomsyras idag extremt av maskulin energi och den värderas högst. Dvs den maskulina energin som handlar om logik, hierarki, prestation, mål, kontroll, styrka, givande och att vara en ”doer”(göra). Även kvinnor försöker uppfylla och sträva efter denna roll i arbetsliv och även på fritid. Allt blir ett görande, effektivitet, mål och prestation. Kvinnor tappar lätt bort sin feminina energi och balansen blir satt ur spel. Det är på denna väg mycket problem med stress och utmattning uppkommer och att kvinnor tappar bort sig själva och sin egen kraft. Kontroll, prestation, ständig strävan efter borden och görande har tagit över och tiden för varande och att lyssna till och lita på sin inre röst har försvunnit. Vi blir rädda för våra känslor, rädda för när det blir tyst och tappar kontakten med våra kroppar. Det är ödesdigert!

 

Om du är tycker det låter spännande med feminin energi för att förstå dig själv som kvinna i relationer och i samhället och återupptäcka din kraft - så anmäl dig till den underbara och så viktiga workshop! Innehåller inspirerande information, yoga, musik och meditationer.

 

Söndagen 7/4,  kl 10.00 - 12.30.

Plats: Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 a, Vetlanda. 

Skicka anmälan till yogamedhjartat@telia.com.

Investering: 300 :-/ pers. OBS! Inga förkunskaper inom yoga krävs. 

 

 

 

Varmt välkommen 

 

Åsa

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Endagskurs/workshop  de-STRESS

 

 

Om Du upplever att stressen påverkar ditt liv – kom då och lär dig hur du reducerar stress, vad som händer i din kropp när du stressar. Ta kontroll över ditt liv med hjälp av yoga och meditation för att komma tillbaka i kraft och glädje igen.
Teori kommer blandas med praktiska övningar. Du kan ha någon typ av stressproblematik eller utmattningssyndrom.

Under kursen får du konkreta verktyg, råd och tips, fakta, yogaövningar och meditationer mot stress och stressjukdom. 

Vi kommer att gå igenom:

 * Vad är stress och vad händer i kroppen vid stress *  Andetaget och dess påverkan *Hur kan jag hjälpa mig själv att må bättre * Enkla andnings och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen. *  Enkla andnings och yogaövningar som bidrar till ökat lugn och återhämtning.  *  Kost och näring – hur påverkar det jag äter  *  Sömnsvårigheter? * Ångest? * Tankens kraft och möjligheter- hur kan jag stilla mina tankar vilket gör mig mer närvarande. 


Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara vig. Denna kurs är på inget sätt kontraproduktivt till den hjälp du får från läkare och i medicinska vården. Detta är ett fantastiskt värdefullt komplement! Tempot är lugnt och dagen ger dig återhämtning och påfyll.

Här tillåts du att släppa taget och släppa alla krav och prestation. Du deltar efter dina egna villkor och vilar när du behöver. All yoga är mjuk och inkännande och du gör efter vad du orkar och kan bara vila på yogamattan istället om orken inte finns den här dagen. Du övar på att skapa utrymme för dig själv där du kan återknyta kontakten med din kropp och stilla dina tankar. Kraften som en gång drev dig till stressproblem och kanske utmattning, som gjorde att du körde på trots att kroppen egentligen inte orkade, har du fortfarande kvar och den kommer stötta dig i ditt tillfrisknande. 


Plats: Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 a, Vetlanda. Yogamattor mm finns på plats.

Tid:  9.00-15.00. Kom i god tid, mjuka varma kläder.

Investering: 790 :- . Te och frukt ingår. Lunch ingår ej, du kan ta med lunch eller äta på stan.

Anmälan: Maila din anmälan och ev frågor till yogamedhjartat@telia.com

 

Varmt välkommen! 

 

                -----------------------------------------------------------------------------

ANDNING OCH YOGA SOM FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDELSE

- en gva till dig och ditt barn

Vill du må bra, känna dig tryggare under din graviditet och förbereda dig inför din förlossning?
Då är du varmt välkommen till en kväll där du kommer pröva och få med dig tekniker, verktyg och tips utifrån bla andning, yoga och meditation att använda under graviditet och förlossning.

Andning, yoga och meditation för gravida syftar till att skapa förening och harmoni mellan kropp och sinne. Det är ett fantastiskt redskap för att hjälpa Dig inför den kommande förlossningen. Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din intuitiva förmåga stärks och du får kontroll över din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Yoga för gravida gör Dig starkare, både fysiskt och mentalt och den hjälper Dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan över huvudtaget i ditt dagliga liv.

                                   

Varmt välkommen till en workshop för dig som gravid där vi går igenom:

Andningsträning
Medveten närvaro
Inre fokuseringsträning
Mjuka och effektiva yogarörelser Djupavslappning
Meditation

Workshopen grundar sig i Mediyoga Gravid (yogaform grundad i svensk vetenskaplig forskning) som är utvecklad av barnmorskor.

Tid: ............................ Kl 17.30-20.30.
Investering: 300:- per person. Swish: 1231131499
Plats: Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 a Vetlanda. Du behöver inte ha med dig ngt, mattor mm finns på plats. Mjuka varma sköna kläder.
Anmälan: Maila anmälan eller ev frågor till yogamedhjartat@telia.com.
Ledare: Åsa Lagerqvist. Dipl yogalärare och yogaterapeut Mediyoga, dipl spec gravidyoga, andningsinstrukör och dipl stresscoach. Utb sjukgymnast som arbetat med ryggbesvär, bäckensmärtor, gravidutbildningar, bäckenbottenträning mm för gravida och nyblivna mammor inom vården många år.

Varmt välkommen!

Åsa

Yoga med hjrtat

www.yogamedhjartat.se