Specialkurs-yoga vid stress och utbrändhet

Denna kurs kan beställas av företag eller annan samarbetpartner som vill kunna erbjuda denna kurs för förebyggande hälsa och rehablitering.

KURS -YOGA VID STRESS OCH UTBRÄNDHET

Denna behövliga och välrenommerande kurs har rullat sedan 2007 i regi av Elisabeth Engqvist Institutet för Mediyoga i Stockholm, vidare till Göteborg och vidare ut i landet och nu till Vetlanda. Om du upplever att stressen påverkar ditt liv - kom då och lär dig hur du reducerar stress, vad som händer i din kropp när du stressar och ta kontrollen över ditt liv med hjälp av yoga och meditation för att komma tillbaka i kraft och glädje igen.  Teori blandas med praktiska övningar. Under kursen får du konkreta verktyg, råd och tips, fakta, yogaövningar och meditationer mot stress och stressjukdom. 

Vi kommer att gå igenom:

*Vad är stress och vad händer i kroppen vid stress?  Sömnsvårigheter, varför kan inte kroppen sova fast den är trött? Insomningstips? *Enkla andnings- och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen. *Enkla andnings- och yogaövningar som bidrar till ökat lugn och återhämtning. *Kost och näring - hur påverkar det jag äter min stressnivå? *Tankens kraft och möjligheter - hur kan jag stilla mina tankar vilket gör mig mer närvarande.

Du behöver inga förkunskaper. Denna kurs är på intet sätt kontraproduktiv till ev hjälp från läkare och medicinska vården. Detta är ett fantastiskt värdefullt komplement! Den är som en Första-hjälpen kurs med verktyg för att läka vid stress eller utbrändhet. Här tillåts du släppa taget och släppa alla krav och prestation. Du deltar efter dina egna villkor och vilar när du behöver. All yoga är mjuk och inkännande och du bara vilar på yogamattan om inte orken finns den dagen. Du övar på att skapa utrymme för dig själv där du kan återknyta kontakten med din kropp och stilla dina tankar. Kraften som en gång drev dig till stressproblematik och kanske utmattning, som gjorde att du körde på trots att kroppen egentligen inte orkade, har du fortfarande kvar och kommer stötta dig i ditt tillfrisknande. 

Kursmaterial: Det ingår ett alt två yogapass, meditationer samt olika verktyg som hjälp vid stress . Intentionen är att du enligt instruktion och material ska kunna börja göra enkla yogaövningar hemma och börja använda de verktyg du får med dig för att minska stress. Du behöver inte ha med dig någonting mer än sköna, mjuka, varma kläder och ev en penna om du vill.

Kursledare: Åsa Lagerqvist, diplomerad lärare och terapeut Mediyoga och fördjupning som diplomerad stress/utbrändhets-coach. Utbildad sjukgymnast. Har egen erfarenhet av stress och utmattning.

Upplägg: Kursen kan läggas upp som en workshop under 1-2 dagar.  Kan arrangeras för privatpersoner eller företag. Passar utmärkt för företag att köpa in och kan då anpassas och läggas upp efter behov.

Lokal: Helhetshälsan, Lasarettsgatan 8 A, 574 32 Vetlanda. Yogamattor, kuddar och filtar finns. Alt på företag eller liknande.

Frågor skickas till mail: yogamedhjartat@telia.com

 

 

                                                                        

                                                        Varmt Välkommen!